Kom godt igang

Hvilke kurser afholder kapsejladsskolen

Kap 1 - Eleverne lærer boat-handling, hele tiden med øje på kapsejlads, det vil sige spiler op, spiler ned, mærkerundinger og starter.
To introduktionsaftener inden sæsonstart. Første aften gennemgås hvad kapsejlads er, vi gennemgår boat-handling, der fem mest vigtige kapsejlads regler. Den anden aften kigger vi på starter og mærkerundinger. Herefter sættes holdene og eleverne møder deres instruktør. Det er vigtigt at vi på disse aftener holder det så low-practice som muligt.
Den ugentlige aften på vandet starter med 20 minuter undervisning aftenens plan , hvorefter man står til søs og gennemfører de sejladser der er aftalt eller man efter ønske tager en båd med sejlere og besætning ud og træner særlige øvelser.

Kap 2 - Eleverne starter hjælper med at lægge baner, hvordan skal start linjen ligge, hvordan ser man fordelen på banerne, aflæsning af banen. De har en motorbåd til rådighed som eleverne sammen med en lærer skiftes til at benytte. Dette giver en rigtig god fornemmelse af hvordan man sejler kapsejlads. Kap 2 eleverne skal opfordres til at deltage i mindst et stævne i sæsonen.
To introduktionsaftener inden sæsonstart. Disse introduktionsaftener gennemgår udvalgte regler. De bliver gennemgået som cases og vil give indblik i nogle af kapsejladsens grundregler. På dette niveau må det gerne være lidt mere langhåret, men det skal stadig holdes på et relevant niveau.

Kap 3 - Vil der være andre hold og alle tre hold vil deltage i onsdagsmatchen. Derudover bør det være et krav at Kap 3 eleverne forpligter sig til at deltage i mindst et forårsstævne og et efterårsstævne. Herudover har Kap 3 eleverne fortrinsret til DM.
Kap 3 holdene deltager i Kap 2’s introduktion, dog skal det forsøges at opfordrer kap-3 deltagerne til at gennemgå en regel hver, således at de også får noget ud af det anden gang de deltager i introduktionen.

Oui Oui Kap - Vil deltage både på Kap 1 og 3, samt torsdags kapsejlads, med instruktør.
Kap 1, her skal sejlerne have dokumenteret mindst Duelighedsbevis og Kap 1.
Kap 3, her skal sejlerne have dokumenteret mindst Kap 2.