Oplev skandinavisk galease indefra, før den krydser Atlanten

 Registration is closed for this event
Besøg på galeasen Hawila i Holbæk

K.A.S.-medlemmer inviteres på udflugt til Holbæk Havn for at se Hawila, et norskbygget træskib fra 1935, og opleve, hvordan en 120 tons tung fragtskib bliver restaureret af passionerede bådebygger fra hele Europa. 

Hawila er en 105 fods galease fra 1935, som er i gang med at blive istandsat -- og ligesom KAS frivilligt drevet af ildsjæle. Skibet var originalt set bygget til at fragte is mellem Norge og Sverige, som senere blev ombygget til skoleskib og nu ejes af foreningen Hawila Project. 

Målet er, den skal krydse Atlanten til december og fragte lokale, økologiske varer til Europa og sætte bæredygtig fragt på dagsordenen. 

Turen består af et besøg på den gamle bedding for at se, hvordan skibet restaureres, visit inde i selve skroget samt på dæk. I kabyssen serveres kaffe/the og kage. Efterfølgende vil der være et foredrag om skibets historie løbende fra den blev bygget i 1935 op gennem 2. verdenskrig, udfasningen af træskibe til brug af fragt og frem til i dag, hvor sejlads møder kunst, uddannelse og kultur  

I inviteres d. 23. maj kl. 14.00, hvor vi mødes ved det gamle skibsværft. Vi regner med at hele arrangementet tager to-tre timer. 

Vi følger de nuværende coronarestriktioner, derfor må der må maks. være 45 deltagende, hvor vi sørger for håndsprit og opfordrer til at afstand, når muligt. Vi sørger for en intim og maritim oplevelse af skandinavisk skibskultur!

Turen inkluderer kaffe og kage på aktivitetsudvalget regning. Dog, hvis man ikke kommer uden at melde afbud senest 24 timer før, vil der blive opkrævet et gebyr på kr. 50 pr. person

Tilmelding her

Vi glæder os til at se jer 
Louise Jeppesen

When
23-05-2021 from kl 14:00 to kl 16:30
Deltagere
Deltagere
2 - Deltager med ledsager 0,00 kr.
  • Register Participant