Sommertogt 2023

K.A.S. afholder hvert år et sommertogt sammen med Sejlklubben Sundet, og i år som noget nyt også sammen med sejlklubben FREM. K.A.S. deltager med gaffelriggerene og private både. Det er utroligt hyggeligt at være afsted sammen i en større flok, og sommertogtet er kendt for at skabe venskaber for livet på tværs af besætninger og klubber.

For Sejlerskolens elever er sommertogtet derudover en unik mulighed for at øve deres færdigheder, samt træne sejladsplanlægning, navigation i ukendt farvand og indsejling i fremmed havn. Det giver en masse erfaring, der gør, at man føler sig langt mere tryg, når man skal være skipper eller arrangere tursejlads på egen hånd. Derudover er der noget helt særligt ved at komme i havn med en hel flotille af gaffelriggere. Det er et smukt syn, som altid skaber opmærksomhed i havnen. Det kan dog også være ganske udfordrende og kræver, at vi hjælper hinanden.

Private både er velkomne til at deltage. Om man sejler med et par dage, en uge eller flere bestemmer man helt selv. Det kan være ganske hyggeligt at komme i havn med andre både man kender og gaffelriggerne skaber typisk en masse liv.

Turen går i år til den vestsvenske skærgård ud for Gøteborg, hvor små hyggelige klippeøer, charmerende havne og sejlads i smukke farvande står os i vente.Lige så snart togtet runder Kronborg og Kullen bliver synlig i horisonten, åbner der sig et helt andet farvand end hjemme i velkendte Øresund. Allerede ud for Kullen og ved Hallands Väderö vil kysten give smagsprøver på den egentlige skærgård, som vi har i vente. Når vi kommer et par dage længere mod nord, vil utallige klippeskær og små øer bryde op af vandet langs kysten og danne kulisserne for noget af det smukkeste farvand, som sommertogterne kan sejles i.

Der vil i alle uger være mulighed for besøge små hyggelige havne, sejle tæt på høje klipper og komme ud og navigere i åbent farvand. Om vind og vejr vil, sejler vi nordpå fra Svanemøllen, forbi Kullen og videre op til skærgården nord for Gøteborg, hvor Marstand, Tjörn, Stora Dyrön og måske endda Lysekil eller Kungshamn venter os.Vil du prøve kræfter med at navigere i åbent farvand og lære at planlægge længere sejladser? Er du klar til at drikke vin og grille i små hyggelige havne med gode folk fra klubberne? Vil du opleve skærgården og nyde din sommer under åben himmel med vind i sejlene? Så er sommertogtet måske noget for dig. Det er utroligt hyggeligt at være afsted sammen en større flok, og sommertogtet er kendt for et fantastisk sammenhold.

Flåden afgår fra Svanemøllen lørdag d. 1. juli kl. 12:00, og vi sejler i ugerne 27-30, dvs. at hjemkomst til Svanemøllehavn er lørdag d. 29. juli.

I takt med, at Sommertogtsgruppen modtager tilmeldinger, sammensætter vi besætningerne, så der tilstrækkelig erfaring på bådene. Er der nogen, der gerne vil sejle sammen, tager vi hensyn til det. De der deltager i egen båd, sætter naturligvis selv deres besætning.

Du kan tilmelde dig for en eller flere uger. Prisen for en uge i gaffelrigger er 450 kr.


Du finder tilmeldingen til sommertogtet her:
 
Fordelingsskitse kan ses her:

Et sommertogt i K.A.S. forløber sådan:

  • På et fællesmøde onsdag d. 14. juni kl 17:00 aftaler besætningerne indbyrdes, hvad der medbringes af fællesudstyr i bådene.
  • En uge starter lørdag kl. 12:00, hvor båden overdrages til den nye besætning. Første uge starter fra Svanemøllehavnen.
  • Om torsdagen meldes der hjem til næste hold, hvor den kommende skiftehavn bliver.
  • Vi sejler altid samlet. Der er skippermøde hver dag kl. 09.00, hvor næste mål og afgang aftales.
  • Vi forsøger at spise nogenlunde samlet.
  • Man kan sove i båden og de fleste steder er der mulighed for at opsætte eget medbragt telt.
  • Fredag er der fest, hvor vi laver mad og spiser sammen, og ellers bare hygger til langt ud på natten!


Udover bådlejen på 450 kr., er der normalt udgifter til hver person på ca. 1500 kr. til mad, drikke og havnepenge. Hver båd har sit eget budget. Ud- og hjemtransport er for egen regning, men der bliver typisk arrangeret fælleskørsel i lejede eller egne biler.

Er du i tvivl om sommertogtet er noget for dig eller har spørgsmål vedrørende turen, så tøv ikke med at kontakte os.

Hvis du ikke har været på sommertogt før, så kan det også være en god ide at tage med på en weekendtur i foråret og få et indtryk af, hvordan det er at sejle på tur i gaffelriggerne.

På sommertogtsgruppens vegne
Mads, Søren og Thøger
Email: sommertur@kas.dk