Velkommen til K.A.S. Racing

K.A.S. Racing er en samlebetegnelse for klubbens kapsejladsaktiviteter. I K.A.S. Racing tilbyder vi sportsaktiviteter, der retter sig mod mere rutinerede sejlere, som ønsker at sejle kapsejlads. Den primære aktivitet er kapsejladstræning både sommer og vinter, men vi har også fælles styrketræning, spændende foredrag og workshops om alt fra kapsejladsregler over meteorologi til trim og taktik banen rundt. Derudover står vi også for selv at arrangere stævner, hvor man som arrangør for det første får fornøjelsen af at glæde en masse entusiastiske kapsejlere, samtidig med at man kommer helt ind til kernen af sporten, både på vandet i dommerbåd og mærke-både - og på land til skippermøderne og moleøllen.

Vi fokuserer på at formidle glæden ved at sejle kapsejlads til de mange københavnske sejlere over 18 år, og vi arbejder løbende på at skabe Danmarks bedste kapsejladsmiljø. I K.A.S. betyder det, at vi sammen skaber et miljø, hvor vi som kapsejlere kan lide at komme og træne, og hvor vi sæson efter sæson bliver bedre og bedre.

Der er plads til alle og gode muligheder for progression uanset om man er rutineret eller begynder. K.A.S. Racing er et sted, hvor vi kan sejle sammen på blandede eller faste hold og hvor vi har et godt socialt sammenhold. Der er med andre ord både plads til bredde og elite.

I 2015 investerede klubben i en af Danmarks første J70-klubbåde for at deltage i initiativet omkring udviklingen af Sejlsportsligaen. Det har i årenes løb skabt et fundament, der kan møde den stigende efterspørgsel efter fantastiske oplevelser på vandet i vores moderne allround racere, som vi nu har tre af.

K.A.S. har nu i flere sæsoner været med i 1. division i Sejlsportsligaen, og har skabt gode resultater. I det hele taget satser vi i K.A.S. Racing på at vores sejlere deltager i så mange kapsejladser som muligt, fordi det er hér man for alvor får testet sin træning og får inspiration og blod på tanden til at fortsætte sin udvikling som kapsejler. I 2022 var det en K.A.S.-besætning som vandt DM i J70. 

I 2021 investerede K.A.S desuden i tre J80'ere som der trænes kapsejlads og rutinesejlads i.

K.A.S. Racing er også aktive med J80 i Svanemøllens Onsdagsmatch, hvor der hver uge af mere end 20 både. 

Trænerstaben i K.A.S. består af nogle af de bedste instruktører indenfor sporten, bl.a. Pro-sejler Michael Hestbæk. Nye trænere gennemgår en grundig uddannelse med fokus på træningsplanlægning, strategi og taktik, teambuilding og boathandling.

 

Hvis du har spørgsmål eller forslag til Kapsejladsudvalget, kan du kontakte os på kapsejlads@kas.dk