En weekend i kapsejladsens tegn

Der er mange typer kapsejlere. Dem som er taktisk gode, kommer over startlinjen på sekundet, kan trimme optimalt og sætter spiler på sådan cirka nul sekunder. Dem som er helt nye og helst vil undgå situationer, hvor andre ildrøde i hovedet skriger ”STYRBOOOORD!” efter dem (for gode argumenter kan måles i decibel). Dem hvor spileren laver ottetaller eller faldet driller. Dem som er på banen hver onsdag. Og dem som er ude første gang.

 

Og så er det sådan nogle som mig, som bliver luffet over startlinjen. Som venter med at vige til sidste øjeblik og til tider desværre for sent. Og præsterer en mastekollision. Som bliver presset op på halvvind lige inden målstregen - med spileren sat. Og ender i femte række på vej rundt om bundmærket. 

Fælles for alle er, at humøret er højt. At der råbes og grines. At det er sjovt netop fordi det bliver taget alvorligt.

 

Jeg ved ikke med andre, men jeg tager det med hjem. Mit hoved kører en halv nat, hver eneste gang jeg lærer noget nyt på vandet - både af de gode og de mindre gode valg. Især de sidste. Hovedet kører indtil jeg finder mindst en måde at undgå situationen en anden gang (ikke at det lykkedes, men intentionen er der). For det er sjovt, når det lykkedes. Rigtig sjovt. Når man rent faktisk starter godt. Når man får sneget sig igennem et felt eller presset andre. Og det kan man jo kun et sted. På vandet. 

Weekenden d. 11-12 maj var to hele dage med kapsejlads for spækhuggere. Lørdag stod den på Spækhuggertræningsdag med en masse starter, øvelser og begrænsninger, som fik presset de tolv både sammen på banen og fik blodomløbet i gang. Der var høj sol, højt humør og uden tvivl gensynsglæde for mange. Søndag blev der afholdt Ryding cup med mange af de samme deltagere, samme grin og konkurrencegejst – og præmier til alle. Det blev to dage med sol og afsluttende diskussioner henover grillen. 

 

Med mig hjem tager jeg - udover en smule forbrænding på snuden og input til en skadesanmeldelse - en del halve nætter uden søvn, som forhåbentlig gør mig bedre næste gang. For selvfølgelig bliver der en næste gang. Og jeg kan varmt anbefale andre at sejle kapsejlads.

 

 

God vind fra Pernille