Praktisk information om Vintertræning 2020-21

FYSISK TRÆNING - ONSDAGE  

Som noget nyt har vi fysisk træning på programmet, da vi ønsker at indtænke styrke, balance og udholdenhed i vores sejlads. Træningen bliver planlagt af Marie Louise Svendsen som er ansvarlig for Dansk Sejlunions træningslejre, samt fysisk træning i Elite- og Talentcenter København. Træningen finder sted ved KAS hver onsdag i hold 1 fra 17-19 og hold 2 fra 19-21. Al træning foregår udendørs i al slags vejr.  

Første arrangement er ONSDAG 21/10 hvor vi lægger ud med en ren teoretisk introduktion til vores træning.  

Oplægget kommer til at omhandle det fysiske overskud på banen, hvordan vi får mest mulig kraft i vores bevægelser, hvordan vi forebygger skader og meget mere. Derudover afslutter vi med at gennemgå træningsprogrammet for de næste ugers træning.

For at kunne overholde Coronabegrænsningerne vil 

HOLD 1 (17-19) være for dem som sejler lørdag eftermiddag ulige uger samt søndag ulige uger. 

HOLD2 (19-21) vil være for dem som sejler lørdag formiddag ulige uger samt Liga-holdet (søndag lige uger). 

Hvis tidspunktet på ingen måde passer jer, så se gerne om I kan bytte lige over med et hold med ca. samme antal personer.  

 

SEJLADS 

Første sejldag er henholdsvis LØRDAG 24/10 kl. 08:30 / 12:00 eller SØNDAG 25/10 kl. 09:30 

LØRDAGE ULIGE UGER er vi totalt omkring 55 personer som skal på vandet – fordelt på formiddags-og eftermiddagshold. Vi er derfor ekstra opmærksomme på at holde holdene adskilt, så vi ikke på noget tidspunkt overskrider forsamlingsforbuddet.  

Det er ligeledes vigtigt at bådene rengøres grundigt og at berøringsflader vaskes/afsprittes da bådene skal bruges af et nyt hold umiddelbart efter. Der er indlagt tid til dette i programmet.  

Alle private både samt klubbåde fra andre klubber end KAS, skal selv medbringe VHF ombord. Trænerne vil give instruktioner om øvelser på vandet via VHF, og dette er også en sikkerhedsforanstaltning. Vi oplyser på skippermødet om hvilken kanal vi benytter.

 

KLARGØRING OG TILRIGNING 

Der er altid mere vind om vinteren / vinden føles tungere. Derfor er det ekstra vigtigt, at I er virkelig grundige med at kontrollere båden inden afgang. Det gælder også selv om bådene har sejlet tidligere på dagen / dagen før.Alle wirer / tovværk gennemgås, alle splitter tjekkes og tapes. Hertil skal alle sejl efterses for svagheder og huller. Bådene tømmes for vand om læ både før og efter sejlads.

Den ene J70 skal sættes i vandet lørdag morgen. Der vil være en træner til stede som hjælper jer med dette.

Inden I tager på vandet, skal havnemanøvrer og positioner tales igennem så alle ved hvad de skal.

Inden I sejler i havn, skal manøvrer og postioner aftales. Fald klargøres og fender og evt. fortøjninger findes frem.

 

SIKKERHED

Vi tager sikkerheden meget alvorligt når vi sejler om vinteren. Der vil være to følgebåde med på vandet og der vil være folk stand-by på land.

 

PÅKLÆDNING

Det kan være koldt at sejle vintersejlads. Derfor er det vigtigt at klæde sig rigtigt på. Vi anbefaler lag på lag – som man eksempelvis kender fra skiferien.

Tørdragt er ikke nødvendigt, men varmt sejlertøj er klart at foretrække. Hertil en varm hue og handsker. Store luffer kan ikke anbefales, men varme handsker eller en tynd fingervante med en opvaskehandske trukket ud over sikrer, at man arbejde og samtidig holde varmen.

På fødderne anbefaler vi sejlerstøvler eller en god gummistøvle. Fælles for disse er, at de bør være nye da gummi bliver stift over tid og i særdeleshed når det er koldt. Er det tilfældet bliver de meget glatte. En god ide er tørsokker – de holder dine uld- eller striksokker tørre og dermed varme.

Medbring tørt tøj og håndklæde; gør det før eller efter sejlads. Medbring gerne en drikkedunk.

 

MAD OG DRIKKE

Der vil ikke være tid til at spise på vandet.

 

TEORETISKE OPLÆG  

Sæt kryds i kalenderen 8/11 hvor Nicolai Sehested fortæller om SailGP og jagten på de +50 knob. Herefter vil der følge ét oplæg om måneden med spændende oplægsholdere som gør os klogere på alt fra taktik og regler til holdånd og sammenhold ombord. Oplægget i december finder sted 13/12. 

Der vil blive afholdt to ens oplæg hver gang, for at give alle mulighed for at deltage og samtidig overholde Coronabegrænsningerne.  

Har du spørgsmål til det ovenstående eller vinterens træning generelt, så send os endelig en mail. 

Vi glæder os til at se jer alle sammen og til at komme på vandet med jer.